De leukste uitstapjes

Recreatiepark De Kremmer

Het sfeervolle en comfortabele park waar onze bungalow op is gelegen ligt temidden van bossen, paarse heidevelden en op loopafstand (200m) van strandbad 't Nije Hemelriek. Dit strandbad met kristalhelder gezuiverd water heeft een max. diepte van 1,3 meter en is omringd door een breed zandstrand. Houdt u van een actieve vakantie, dan zijn de diverse wandel-, ATB-en fietsroutes, die vanaf het park starten, ideaal voor u.

Dierenpark Emmen

In Dierenpark Emmen komt de natuur zeldzaam dichtbij. U ziet, hoort en voelt de dieren, zoals in hun eigen omgeving, zonder hekken en tralies. Dierenpark Emmen, de mooiste dierentuin van Nederland.

Speelstad Oranje

In het Drentse dorp Oranje staat de leukste overdekte trekpleister van Nederland. Ben je klaar voor eindeloos veel speelplezier? Er zijn tientallen attracties, speelattributen en toestellen, die garant staan voor urenlang genieten.

Verkeerspark Assen

Even buiten Assen, naast het TT Circuit, ligt Verkeerspark Assen. De spelletjes thuis worden in Verkeerspark Assen werkelijkheid!

Boomkroonpad

Rondom Het Boomkroonpad is heel veel te beleven! Een spannende tocht door de worteltunnel. Spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, waar niets hoeft en veel mag. Het Boomkroonpad is ook startpunt van schitterende boswandelingen door boswachterij Gieten-Borger.

Attraktiepark Sprookjeshof

Een bezoek aan het speelpark, het sprookjespark en de kinderboerderij is voor kinderen een belevenis en onvergetelijk. Daarnaast is er ook voor de oudere 'jeugd' een amusementshal en casino, waar rustig eens een gokje gewaagd kan worden, bijvoorbeeld tijdens een spelletje roulette. (18+)

Nationaalpark het Dwingelderveld

...Er is een plek waar alles ruikt naar bos en heide. Waar je niets hoort... alleen het blaten van een schaap. Waar je na een picknick heerlijk onderuit gaat... om zomaar te kijken naar de wolken die voorbij gaan. Waar je ongemerkt de hele dag buiten bent.

Planetron Cinedome!

Even buiten Dwingeloo, aan de rand van het Nationaal Park Dwingelderveld, vindt u Planetron Cinedome. Een bijzondere attractie, op een groot koepelvormig projectiescherm van 350 m2, het grootste projectiescherm van Noord Nederland, worden duizelingwekkende voorstellingen getoond.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met een geschiedenis. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse joden in herinnering gehouden. Op het terrein van kamp Westerbork met reconstructies en monumenten, en in het museum.

Kabouterland

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuk dagje uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten.

Veenpark

Het Veenpark - voorheen het Veenmuseum - in Barger-Compascuum bij Emmen in Drenthe is geen attractiepark of pretpark met grote attracties (en wachtrijen) maar een gezellig familiepark rondom het thema veen.

Drents Museum

Op 28 november 1854 besloot Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe tot het oprichten van het Provinciaal Museum van Drentse Oudheden. Ruim 150 jaar later telt de collectie van het Drents Museum, zoals het nu officeel heet, meer dan 85.000 voorwerpen.

Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Een stap terug in de tijd kan gezet worden in het openluchtmuseum "Ellert en Brammert" in Schoonoord. In dit museum, gelegen in de streek het Ellertsveld, herleeft het verleden van Zuidoost-Drenthe. Het wonen en leven in deze omgeving wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de oude boerenherberg is ook nu een hapje en een drankje verkrijgbaar.

Drouwenerzand

Entree is inclusief en onbeperkt alle attracties, frites, kroket, frikadel, hamburger, verse dagsoep, koffie, thee, ranja en softijs! Voor de liefhebbers zijn er ook broodjes, sauzen en rauwkost zodat een broodje kroket, frikadel of hamburger (speciaal) eenvoudig gemaakt kan worden.

Hunebedden Informatiecentrum

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Vlinderparadijs Papiliorama

Wandel door een tropische, overdekte tuin, vol met vrij rondvliegende, levende vlinders uit verre landen.

Kinderwereld

De stichting "Nederlands Museum Kinderwereld", die sinds 1970 bestaat, beschikt over een onvoorstelbare collectie oud en antiek speelgoed en alles wat op het kinderleven betrekking heeft. Dit speelgoed komt uit verschillende periodes, van eind 1700 tot het begin van het "plastic-tijdperk", kort na de tweede wereldoorlog.


Copyright © 1997- | Webdesign: W.S. Spoelstra | Eigenaar bungalow: Bert Kamping |